Zoetermeer info@irvige.com

Training: Familie benadering trauma

De samenhang van problematiek in een gezin met trauma wordt niet snel herkend. Er is grote kans dat de uitingen wel worden gezien en ook benoemd...maar dat het daar bij blijft. De grootste valkuil is het gezin neer te zetten als fout en onder druk te zetten. Dat is het begin van een nog venijniger probleem: de gezinsleden zullen zich niet gekend voelen en laten de "hulp" aan hen voorbij gaan. Een fenomeen dat wordt omschreven als "hidden in plain sight": het probleem is er wel en is levensgroot, maar hoe pak je het aan?

In de VS zijn er initiatieven, van overheidswege gefinancierd om "Trauma Informed Care" toe te passen, wat begint met algehele bewustwording. Er zal maar een schakel zijn die het allemaal niet begrijpt en goedbedoelde intiatieven storten in als een kaartenhuis! IEDEREEN moet bewust zijn van de specifieke dynamiek van trauma en zijn gevolgen in families. 

De centrale training die hiervoor is ontwikkeld is de 6-weken durende cyclus die de belangrijkste thema's behandeld. De doelgroep is professionals in GZ, psychologen, psychiaters, therapeuten, artsen, coordinatoren op scholen, verwijzers en degenen die uit eigen vraag en problematiek zelf kennis willen nemen van deze belangrijke inzichten.

In principe wordt de cyclus van 6 weken met een vastgestelde avond per week herhaald en kunt u contact opnemen voor de inschrijving. 

Er zijn trainingen voorzien die in weekenden worden gegeven met dezelfde inhoud of in delen binnen- of buitenshuis gegeven worden.

Informatie over de training per week:
Training: FBT Week 1 / Training: FBT Week 2 / 
Training: FBT Week 3 / Training: FBT Week 4 / Training: FBT Week 5 / Training: FBT Week 6